ÖdülHer bireyin toplumda eşit haklara sahip olması gerektiği görüşünü benimseyen ve bu doğrultuda, insan haklarına yönelik toplumdaki engelleri kalıcı çözümlerle kaldırmayı amaçlayan Engelleri Kaldır Hareketi , T.C. Adalet Akademisi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Engelleri Kaldır Hareketi Kurucu Başkanı Rodin Alper Bingöl ve Başka Dilde Aşk film ekibini verdiği ödüllerle onurlandırdı.

Türkiye Adalet Akademisi, başta hâkim ve savcı adayları olmak üzere ilgili kişi ve kurumlara hukuk ve adalet alanında mesleki eğitim veren özerk bir kuruluştur. Hakim ve savcı adaylarının mesleki yetkinliklerinin artırılmasına yönelik eğitimlerin  yanı sıra; onların dış dünyayı doğru algılamaları ve iç dünyalarının zenginleştirmeleri durumunda bireysel performanslarını üst seviyede olacağı farkındalığıyla plan ve programlar hazırlanmaktadır.

Türkiye Adalet Akademisi sosyal sorunları gündeme taşıyan başarılı projelerin yanında olmak amacıyla; 29.12.2009 tarihinde Ankara Antares Alışveriş Merkezi’ndeki kokteyl ve Başka Dilde Aşk film gösteriminin ardından gerçekleştirilen söyleşiyle birlikte ülkemizin sosyal sorunlarının çözümüne sağladığı katkı nedeniyle Engelleri Kaldır Hareketi’ne  “Sosyal Sorumluluk Bilincine Sahip Örnek Proje” ödülüyle, Engelleri Kaldır Hareketi’nin işbirliği içinde olduğu Başka Dilde Aşk film ekibine ‘’Hayata Dair Her Şeyden Bir Şeyler Sunan Örnek Sinema Filmi’’ plaketlerini sundu.

Kurulan ilişkilerle bundan sonraki hukuksal çözümlemelerde birlikte hareket etme kararı alındı.

Etkinlik görüntüleri aşağıdadır.