Özge UzunHer bireyin toplumda eşit haklara sahip olması gerektiği görüşünü benimseyen ve bu doğrultuda insan haklarına yönelik toplumdaki engelleri, kalıcı çözümlerle kaldırmayı amaçlayan Engelleri Kaldır Hareketi’nin Kurucu Başkanı Rodin Alper Bingöl, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde Özge Uzun’la CNN Türk ekranında Türkiye’deki insan hakları konusunu değerlendirecek.

Tecrübeli haberci Özge Uzun’un saat 07.00’da başlayacak programına konuk olacak olan Bingöl, Türkiye’de engellilerin sosyal yaşamda karsılaştığı zorluklara, alt yapı yetersizliklerine ve oluşumuyla hedeflediği “Engelsiz Türkiye” idealini masaya yatıracak.

Aynı zamanda, Engelleri Kaldır Hareketi’nin İnsan Hakları haftasıyla başlayan ikinci farkındalık kampanyasına da değinecek olan Bingöl, kampanya kapsamında tüm Türkiye’de yayınlanacak olan sosyal yaşam alanlarındaki engelleri gözler önüne serer nitelikteki çarpıcı görsel materyalleri de programda sunacak.

Türkiye’nin insan hakları gerçeği üzerine gerçekleştirilecek kısa söyleşi ile toplumda oluşturulmak istenen farkındalığa bir tohum daha ekilmesi amaçlanıyor. Türkiye’de mağdur bırakılan 8,5 milyon kişinin sesi, bu kez duyarlı haberci Özge Uzun ile 10 Aralık 2009 tarihinde saat 07.00’da CNN Türk ekranına taşınıyor.

“Güne Merhaba” programı hakkında kısaca;
“Özge Uzun’la Güne Merhaba”da; Türkiye ve dünya gündeminden haberler, yurt dışından canlı bağlantılar, Özge Uzun’la sokak röportajları yer alıyor. CNN TÜRK’ün twitter ve facebook gibi platformlarında yapılacak anketlerin değerlendirmeleri ve izleyici görüşleri de aktarılıyor. Ayrıca programda her gün konusunda uzman bir konuk da ağırlanacak.

“Özge Uzun’la Güne Merhaba”, 7 Aralık Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün saat 07.00’den 09.00’a CNN TÜRK’te ekrana gelecek.