Renovatio İstanbul ProjesiHer bireyin toplumda eşit haklara sahip olması gerektiği görüşünü benimseyen ve bu doğrultuda insan haklarına yönelik, toplumdaki engelleri kalıcı çözümlerle kaldırmayı amaçlayan Engelleri Kaldır Hareketi; Renovatio İstanbul projesiyle, Urban Age Award İstanbul yarışmasına katılıyor. Engelleri Kaldır Hareketi Renovatio İstanbul şehir planlama projesiyle kamu vicdanındaki uyanışın habercisi olmaya hazırlanıyor.

Engelleri Kaldır Hareketi pilot bölge olarak seçilen; Ataşehir bölgesindeki 280 konutlu Mimoza 4 Sitesinde bulunan, park, bahçe, otopark ve bina girişleri gibi ortak kullanım alanlarının, her bireyin eşit hareket özgürlüğünü sağlayacak şekilde düzenlenmesi için çalışmalara başladı.

Engelleri Kaldır Hareketi farklı paydaşlar arasındaki ortaklık ve işbirliğiyle var olan düzeni geliştirmek; sosyal yaşam ve paylaşım alanları eksikliğinin giderilmesi için, gerekli farkındalığını sağlayarak; erişilebilirlik konusundaki çalışmaların artmasına vesile olmayı amaçlıyor. Gerçekleştirilen Renovatio İstanbul projesi alanında bir ilk olup, ilerde yapılacak çalışmalara örnek teşkil etmeyi hedefliyor.

Proje ile ilgili detaylara http://renovatio-istanbul.blogspot.com adresinden ulaşılabilir.

İletişim
Tuğba Şafak
[email protected]
0530 519 09 23