Başka Dilde AşkHer bireyin toplumda eşit haklara sahip olması gerektiği görüşünü benimseyen ve bu doğrultuda insan haklarına yönelik toplumdaki engelleri, kalıcı çözümlerle kaldırmayı amaçlayan Engelleri Kaldır Hareketi’nin işbirliği içinde olduğu “Başka Dilde Aşk” filmi, vizyondan önceki ilk ve tek özel gösterimini 17 Aralık 2009 Perşembe günü saat 18.00’de Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleştiriyor.

Yönetmenliğini İlksen Başarır’ın üstlendiği “Başka Dilde Aşk”, Zeynep (Saadet Işıl Aksoy) ile doğuştan işitme engelli kürek sporcusu Onur’un (Mert Fırat) aşkını konu alıyor. Film ekibi, senaryo ile vurgulanan sosyal sorumluluk anlayışını, Engelleri Kaldır Hareketi’nin gerçekleştirdiği projeleri ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında uygulanan “Engelsiz Engelli Küreği” projesini destekleyerek hayata geçirmeyi planlıyor.

Sinema yazarları ve kamuoyu tarafından ilklerin filmi olarak görülen “Başka Dilde Aşk”, gösterildiği film festivallerinden toplam dört ödülle ayrıldı.Uluslararası Kanada Film Festivali’nde senaryo kategorisinde özel seçim başarısını yakaladı. Bu ödülün hemen ardından, 46’ncı Altın Portakal Film Festivali’nden Kent Konseyi Jüri Ödülü geldi. Son olarak ise, Bursa Film Festivali’nde iki ödüle layık görülen film, SİYAD En İyi Film Ödülü ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı. Film, Türkiye’de bir ilke imza atarak işitme engelliler için Türkçe altyazı ile 18 Aralık 2009 tarihinde beyazperdede izleyicilerle buluşacak.

17 Aralık 2009 Perşembe günü saat 18.00’de Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleşecek bu gösterime katılmak için; http://www.facebook.com/album.php?aid=179450&id=183326435165 adresindeki uygulamayı gerçekleştirdikten sonra [email protected] adresine e-posta yoluyla başvuruda bulunabilirsiniz.

Gösterim bilgileri:
Tarih: 17 Aralık 2009 Perşembe
Saat: 18.00
Yer: Sabancı Üniversitesi – Sabancı Gösteri Merkezi / Orhanlı –Tuzla

Detaylı ulaşım bilgileri başvurular sonucunda e-posta olarak bildirilecektir.