Engelsiz Kampüs LogoHer bireyin toplumda eşit haklara sahip olması gerektiği görüşünü benimseyen ve bu doğrultuda insan haklarına yönelik toplumdaki engelleri, kalıcı çözümlerle kaldırmayı amaçlayan Engelleri Kaldır Hareketi; engelli bireylerin toplumsal çevreleriyle etkileşim içinde olmalarının en önemli basamaklarından olan eğitim ve istihdam konularındaki hassasiyetini; TEB ile ortak bir çalışma olarak gerçekleştirilen ‘’Akıl Fikir Kampüsü’’ çerçevesindeki ‘’Engelsiz Kampüs’’ projesi ile hayata geçiriyor.

TEB (Türk Ekonomi Bankası)`in bir süredir düzenlemekte olduğu, engelli öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmak ve profesyonel hayata daha bilinçli adım atmalarını sağlamak amacıyla engelli öğrencilere yönelik uyguladığı ”Engelsiz Kampüs” projesinin dördüncüsünü 7-8 Aralık 2009 tarihinde gerçekleştiriyor. TEB innovasyon ekibiyle gerçekleştirilen toplantılar ile Engelleri Kaldir Hareketinin tecrübelerini ve iletişim gücünü projeye aktararak geliştirmekteyiz. Bu tarz projeleri daha çok kişiye duyurarak her sektör gibi bankacılık sektörünün de TEB’in gerçekleştirmekte olduğu gibi konuya duyarlılık göstererek, bu tarz projeleri hayata geçirmelerini teşvik edecek farkındalığı sağlamayı amaçlıyoruz.

• Üniversite / yüksek lisans öğrencisi veya yeni mezun
• Yetenekli, öğrenmeye ve gelişmeye açık olan

adayların başvurularını bekliyoruz. Proje geliştirilmekte olan bir proje olduğu için fikir ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

TEB, kampüse katılmaya hak kazanan adayların, ulaşım ve konaklama masraflarını karşılayarak, iki gün boyunca eğitim merkezleri olan Formasyon Akademisi’nde ağırlıyor. Farklı bakış açıları ve yeni deneyimler kazanacakları, yenilikçilik, yaratıcılık algılarını; zengin içerikli, keyifli eğitimlerle güçlendirebilecekleri, TEB’in üst düzey yöneticileri ile tanışma fırsatı yakalayacakları sıra dışı bir deneyim yaşatmayı hedefliyorlar.

Siz de engellere yenilmiyorum ve başarılı bir geleceğe ilerliyorum diyorsanız; gelin, TEB Engelsiz Kampüs’te bize katılın! Unutulmayacak anlarla dolu bu eğitici ve eğlenceli kampüsü kaçırmayın!

Engelsiz Kampüs deneyimini yaşayanların gözünden;

Fatih Tek ( Ege Ünv. – Matematik )
Oradan ayrılalı sayılı saat oldu ama eve gelir gelmez ilk olarak sizlere mail atmak istedim. TEB, gerek bizlere sunduğu ortam gerek sağladığı eğitimler gerekse siz değerli TEB çalışanlarının güler yüzlülüğü, cana yakınlığı ile tam manasıyla Engelsiz bir kampüs sundu bizlere…

Erkan Noca ( Celal Bayar Ünv. – Uluslararası Ticaret )
Engelsiz Kampüs mezunu olarak 🙂 bu günden itibaren www.icatcikar.com adresindeki yarışmaya katılmak için çalışmalara başladım. Hazırladığım taslağı da önümüzdeki günlerde size de göndereceğim…

Necla Erol ( Ege Ünv. – Matematik )
Kendimi hiç bu kadar rahat hissedeceğim bir ortam beklememiştim. İlk defa ailemden uzak bir ortamda tanımadığım insanlarla beraber vakit geçirdim ve bir an bile huzursuz olmadım. Sizin samimiyetiniz, içtenliğiniz insana güven veriyor, bir engelinin engelini unutacağı bir ortam hazırlamışsınız…

7-8 Aralıkta başlayacak program için 24-25-26 Kasım`da TEB Karaköy binasında mülakat yapılacaktır.

Detaylı bilgi için;

[email protected]

www.akilfikirkampusu.com