EkhHer bireyin toplumda eşit haklara sahip olması gerektiği görüşünü benimseyen ve bu doğrultuda insan haklarına yönelik toplumdaki engelleri, kalıcı çözümlerle kaldırmayı amaçlayan Engelleri Kaldır Hareketi, Türkiye’nin grafik sanatlar ve dijital sanatlar anlamında ilk ve sektör lideri dergisi Photoshop Magazin işbirliği ile hazırlanan tasarım yarışması başlıyor.

Photoshop Magazin; 2005 Yılında yayın hayatına başlayan, Adobe’nin tasarım yazılımlarını anlatan, öğreten ve bu yazılımları ülkemizde kullanan tasarımcıları bir araya getiren bir misyon üstlenmektedir. www.photoshopmagazin.com portalında 80.000 üyesi var. 300.000 den fazla portfolyo ile ülkemizdeki en geniş portfolyo sitesi olma özelliğini taşımaktadır. Ülkemizdeki ilk online tasarım yarışmalarını yapmıştır.

03 Ocak 2009 -22 Aralık 2010 tarihleri arasında www.photoshopmagazin.com  adresinde online olarak gerçekleştirilecek olan yarışmaya amatör profesyonel herkes katılabilecek. Yarışma kapsamında insanların farklılıklarıyla eşit yaşama haklarına sahip olduklarını ve farklılıklarının mutluluk, özgürlük ve özel olmaları gibi değerleri kaybetmelerine neden olmaması gerektiğini göstermek için sticker, stencil, t-shirt, mug (kupa), mousepad vb. ürünlerin özel tasarımı istenmektedir. “Kalbini engelleme, engelleri kaldır!”,  “Farklıyım ama mutluyum.”,  “Farklıyım ama özelim.”,  “Farklıyım ama özgürüm.”  gibi Engelleri Kaldır Hareketi’nin sloganlarından faydalanarak program kısıtlaması olmaksızın tasarımların teknik uygulanabilirlik kriterlerine göre hazırlanacaktır.

Yarışma Kuralları;
•    Her tasarımcı veya tasarım ekibi en fazla 3 eser ile çalışmaya katılabilir.
•    Tasarlanacak çalışmada kullanılacak fotoğraf, illustrasyon vb. datalar lisans ve telif hakkı doğurabilecek görseller olmamalıdır.
•    Destek amacıyla yapılan yarışmaya gönderilen ve dereceye giren tasarımların Engelleri Kaldır Hareketi tarafından kullanılacağını tüm yarışmacılar kabul etmiş sayılır.

Ödüller;
•    Birincilik ödülü : Microsoft’tan Windows 7 yüklü Casper Minibook
•    İkincilik ödülü : Xerox 3117 Lazer Yazıcı
•    Üçüncülük ödülü : HP Photosmart C4680 Çok Fonksiyonlu Yazıcı
•    İlk Beşe giren giren tüm katılımcılara : Comfydesk PRO,  Kaspersky® Internet Security 2010 Anti-virüs-Tam PC Koruma ve Dente Vision DT358 Webcam

Yarışma ile ilgili sorularınızı;
[email protected] adresine veya http://www.photoshopmagazin.com/yarisma/3565 ’da bulunan forum üzerindeki ilgili yarışma başlığına yazabilirsiniz.

Engelleri Kaldır Hareketi hakkında detaylı bilgi için;
www.engellerikaldir.com adresini ziyaret edebilirsiniz.