eyafexpo-logoHer bireyin toplumda eşit haklara sahip olması gerektiği görüşünü benimseyen ve bu doğrultuda insan haklarına yönelik toplumdaki engelleri, kalıcı çözümlerle kaldırmayı amaçlayan Engelleri Kaldır Hareketi; 03-06 Aralık 2009 tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan Engelsiz Yaşam Fuarına katılıyor.

MBA Grup Fuarcılık öncülüğünde gerçekleştirilen Türkiye’deki engellilere yönelik ilk fuar olma özelliğini taşıyan Engelsiz Yaşam Fuarı’nda, Rehabilitasyon, Entegrasyon, Bakım, Özel eğitim ana başlıkları altında 17 farklı sektörde 200’den fazla ürün ve hizmet ziyaretçilerle buluşturulacak. Bu organizasyon sayesinde, engelsiz bir yaşam için faaliyet gösteren ticari kuruluşlarla birlikte çok sayıda resmi kurum, sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetim arasında iletişim ve birlik beraberliğin de güçlendirilmesi hedefleniyor. Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Engelsiz Yaşam Fuarı renkli görüntülere sahne olmuştu. Geçen yılkine kıyasla bu yıl daha fazla katılımcı ve ziyaretçiye ev sahipliği yapacak olan organizasyon ile Türkiye’nin unutulan yüzü olan engelliler için kalıcı çözümler üretilmesi konusunda atılan adımların büyümesi amaçlanıyor.

Engelsiz Yaşam Fuarı için Dünya Engelliler Günü’nde İstanbul’un Yeşilköy semtinde bulunan İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açacak. Fuara yurtiçi ve yurtdışından katılması beklenen çok sayıda katılımcı arasında yerini alacak olan Engelleri Kaldır Hareketi, engellilere yönelik toplumsal farkındalık yaratabilmek amacıyla, hayata geçirilmiş ve devam etmekte olan çalışmalarını ziyaretçiler ile paylaşacak.

Engelleri Kaldır Hareketi, kamuoyunda ses getiren “Bu bir şaka değildir” başlıklı ilk farkındalık kampanyasından sonra uzun bir süredir üzerinde çalıştığı ikinci farkındalık kampanyası ile ziyaretçilerle buluşacak. Sizlerin desteği ile bugünlere gelen Engelleri Kaldır Hareketi; engellilerin sosyal yaşamda karşılaştığı zorluklar konusunda toplumun hafızasını yenileyecek nitelikte olan çarpıcı görsel materyallerin sunumu, farkındalık tişörtlerinin satışı, farklı medya ortamlarında yayımlanacak projelerin oluşumunda temel neden teşkil eden verilerin yer aldığı raporların ziyaretçiler ile paylaşımını gerçekleştirecek.

Fuar ulusal ve uluslararası ölçekte engellilere özel ürün, teknoloji ya da hizmet sunan kuruluşların tek çatı altında toplanması, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla güçlü bir kamuoyu oluşturarak engelliler adına çözüm üretilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Unutmayın ki fuarda yer alan muhakkak faydalanılması gereken yararlı bilgi ve teknolojilerin yanısıra, katılımlarınız çözüme giden yolda en büyük destek olacaktır. Engelleri Kaldır Ekibi olarak, Engelsiz Yaşam Fuarında buluşmak dileği ile.
Fuar hakkında detaylı bilgi: http://www.engelsizyasamfuari.com