EKH ITS’FF ‘de Engellilik Kategorisinde Ödül VerecekKültür Sanat Girişimleri Derneği’nin bu yıl ilk kez düzenlediği festival kapsamında, çeşitli ülkelerden 13 – 19 yaş arası sinemacılar İstanbul’da buluşuyor. Program kapsamında 24 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Beyoğlu Sineması’ndaki gösterimlerle eş zamanlı yürütülecek, sinema ve sivil toplum alanlarında atölye çalışmaları da bulunuyor!

Festival, film gösterimleri ve yan etkinlikler olmak üzere 2 kısımdan oluşuyor. Gösterimler 3 başlık altında Beyoğlu Sineması’nda gerçekleştirilecek.

Genç yönetmenlerin filmlerinin: Go Slow, The Smallest Girl Ate the Biggest Apple, Welldone olmak üzere yarıştıkları üç kategori arasından seçilen bir filme Altın Elma, kategori birincilerine ise, Kırmızı Elma yani elma şekeri verilecek.

Ayrımcılık, çevrecilik ve engellilik açısından başarılı bulunan 3 film mor, kırmızı ve beyaz elmalar ile Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ödüllendirilecek. Yarışma dışı bölümde ise ünlü sinemacıların gençlere motivasyon sağlamak amacıyla seçtikleri filmler gösterilecek. Seçkileride yer alan filmlerin ekipleriyle yapılan söyleşiler ve atölye çalışmaları da festival programı içinde yer alacak. Festival Küçük Çiftlik Parkı’ndaki partiyle son bulacak.

Geniş bir katılımın gerçekleştiği Festival’e İsviçre, Avusturya gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye’nin farklı illerinden yüksek bir katılım oldu. Festival’in 13 yaş ile sınırlandırılmasından dolayı festivale katılamayan 12 yaşındaki Hakkarili Zilan ise, filmiyle birlikte festivale konuk olacak.

Engelleri Kaldır Hareketi olarak, engellilik kategorisinde birinci olan filme verilmek üzere gönüllülerimizden gelecek bir ödül de olsa ne kadar güzel olurdu diye düşünüyoruz. Sponsor olmak isteyenler bizimle iletişime geçebilir. (E-posta: [email protected])

Festival hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için ise http://www.itsff.org adresine bakabilirsiniz.