UlaşılabilirHer bireyin toplumda eşit haklara sahip olması gerektiği görüşünü benimseyen ve bu doğrultuda insan haklarına yönelik toplumdaki engelleri, kalıcı çözümlerle kaldırmayı amaçlayan Engelleri Kaldır Hareketi; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 3 haftalık düzenli periyotlarla  gerçekleştirdiği farklı bölgelerin erişilebilirlik problemlerini çözmek adına büyükşehirin ilgili birimleri ile ilçe belediyelerini buluşturduğu koordinasyon toplantılarına katılıyor. 1 Aralık 2009’da gerçekleşecek olan toplantı Küçükçekmece’deki erişilebilirlik sorunlarını ele almaktadir.

‘Herkes için erişilebilir İstanbul’  koordinasyon çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir Topbaş tarafından büyükşehir ve ilçe belediyelerinin erişilebilirlik ile ilgili çalışmalarını koordine ve takip etmek, yapılacak çalışmalarla ilgili olarak iletişim olanakları değerlendirilerek gelişmiş farkındalıklar oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bundan hareketle dikkatlerin çekilmesi, gerekli özenin gösterilmesi, fizikî mekânların oluşturulması ve denetimlerinin halk adına sağlanması için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliği sağlanması ile sorunların çözümünü öngörülmektedir.

Engelleri Kaldır Hareketi olarak, bu toplantılarla halkın yaşadıgı erişilebilirlik problemlerinin tespit edilmesi, yetkililerle çözüm üretilmesi ve üretilen çözümlerin uygulanmasi süreçlerinde sivil toplumun aktif rol alıyor olmasının sürdürülebilir çözümler için gerekliliğine inanmaktayız. Bu sebeple yerel yönetim kademelerinin bilimsel bilgiler ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile olgunlaştıracağı çeşitli düzeylerdeki planlar ve uygulamalar şehirsel çevredeki hayatın herkes için özgürleşmesine ve erişilebilir olmasına giden yolu açacaktır.

Bu anlamda 1 Aralık’ta gerçekleşecek olan toplantı kapsamında Küçükçekmece’deki erişilebilirlik problemlerinin halkın gözünden ele alınıyor olmasını sağlamak için Küçükçekmece’de yaşayan, işi veya okulu dolasıyla Küçükçekmece’ de bulunan duyarlı bireyleri, bu çevredeki erişilebilirlik sorunları ile ilgili yazı, fotoğraf ve videoları bizimle paylaşmaya davet ediyoruz.

Paylaşımlarınız için;

[email protected]