BUGÜN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ!
FAKAT BİZ KUTLAMIYORUZ!

ENGELLİLERİMİZİN SORUNLARI; BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN HATIRLANMALI.

Her bireyin toplumda eşit haklara sahip olması gerektiği görüşünü benimseyen ve bu doğrultuda insan haklarına yönelik toplumdaki engelleri, kalıcı çözümlerle kaldırmayı amaçlayan Engelleri Kaldır Hareketi’nin ikinci farkındalık kampanyası, 3 Aralık 2009 “Dünya Engelliler Günü” itibariyle tüm Türkiye’de hayata geçiriliyor.

Engelleri Kaldır Hareketi’nin sürekli vurgulamakta olduğu toplumsal farkındalığı teşvik eden bu kampanya ve süreçler bireylerin seyirci kalmak yerine hayata ve olaylara katılımlarını teşvik etmek adına yürütülmektedir. Her bireye bağımsız seçim yapma ve yeteneklerini geliştirme hakkının tanınması ve bu yolla kişilerin bağımlılıklarının en aza indirgenmesi amacıyla, Engelleri Kaldır Hareketi gündelik yaşamdaki engellerden en çok etkilenen kesim olduğuna inandıkları engelli bireyler için bu hak ve özgürlüklerin bireysel mücadelerle ulaşılması gereken uzak hedefler olmaktan çıkıp tüm bireylerle fırsat eşitliğinin sağlanması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Ağırlığı çarpıcı görsel materyallerin oluşturduğu çeşitli çalışmalar, 2010 Ocak sonuna kadar tüm medya mecralarında yerini alacak. Sosyal sorumluluk bilincini kendine görev edinen birçok kurum ve kuruluşun desteğiyle gerçekleşecek olan “Türkiye’deki engellere” yönelik kampanya böylesine anlamlı bir gün dolayısıyla kamuoyunun gündemine taşınıyor.

Yeni kampanyamızın hazırlık aşamasında, McCann Erickson görsel çalışmalar ve reklam metinleri, Universal McCann dijital ve sosyal medyada yer alınacak mecraların belirlenmesi, Ströer ve Wall açıkhava uygulamaları, Büyük Baskı Merkezi açıkhava uygulamalarında kullanılacak materyallerin baskısı, İda Pictures ve Gökçe Erenmemişoğlu fotoğraf çekimlerini gerçekleştirerek katkılarını sundular.

1 Ocak 2009 tarihinde sosyal medyada vücut bulan Engelleri Kaldır Hareketi, insan hakları ihlallerine yönelik savaşında, herkesin bu oluşumun sahibi, bir parçası olduğunu vurgulayarak ‘’Engelleri Kaldır Hareketi kimsenin değil, sahiplenen herkesindir!”  diyerek tüm destekçileriyle gücüne güç katarak yoluna devam ediyor.