Engelleri Kaldır Hareketi (EKH), insan hakları için çalışan insanların oluşturduğu, “Engelleri Kaldır Hareketi kimsenin değil, sahiplenen herkesindir!” inancıyla yola çıkarak İstanbul merkezli olmak üzere dünya çapında bir harekettir. EKH’nin nihai amacı, “Kalbini engelleme, engelleri kaldır!” sloganı ile her türlü siyasi ideoloji ve dünya görüşünün üstünde bir değer olarak kabul ettiği insan haklarına yönelik her türlü ihlalin önüne geçmek, bu ihlal sorunlarının kaynağına ilişkin farkındalığı geliştirmek ve somut çözüm önerilerini uygun yöntem ve stratejilerle hayata geçirmektir.

“Kimsenin değil sahiplenen herkesindir” inancıyla, her insanın, toplumda eşit haklara sahip olması gerektiğini benimseyen Engelleri Kaldır Hareketi’nin verdiği destekle ODTÜ Verimlilik Topluluğu’nun bu sene dördüncüsünün gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk içerikli proje yarışması “Çözüm Sende!” 16 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilen final günü ile sona erdi.

Engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir üniversite eğitimi alabilmesi için için birbirinden yaratıcı fikirlerin yarıştığı projede; SESini DUYur (birinci), Sekizbuçukmilyon (ikinci), Legne (üçüncü) gurupları dereceye girmeyi başardı. Kazananları tebrik eder, diğer katılımcılara emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Etkinlik görüntüleri için: http://on.fb.me/dGgPBy